NK’S WORDEN THUIS NK: AFREIZEN BLIJKT NIET TE NEMEN HORDE

Lang hebben het VTT, betrokken gastclubs en de finalisten hoop kunnen houden dat de NK’s van het landelijke Voetbal Talenten Toernooi konden doorgaan op de lokatie van de gastclubs. Afgelopen week bleek dat nu toch echt een brug te ver waardoor vandaag bekend werd gemaakt dat de NK’s nu ’thuis’ op alternatieve wijze worden gehouden.

THUIS NK VOOR O8 T/M O17

Alle NK deelnemers hebben de keuze daar wel of niet aan mee te doen via het formulier op deze website. Deelname is kosteloos. Op die website ook meer informatie over het Thuis NK & omzetting NK deelnamevergoeding voor volgend seizoen. Ook teams (O8 t/m O17) die niet aan het NK zouden deelnemen kunnen zich hiervoor aanmelden tegen een kleine bijdrage. De NK ticket houders strijden alleen met elkaar om het officiele Nederlands Kampioenschap Voetbal Talenten Toernooi 2019-2020 in hun eigen categorie. Alle andere teams die zich nog aanmelden strijden samen met hen om het algemene Thuis NK kampioenschap met leuke prijzen en natuurlijk ook een beker! Hoe het Thuis NK er precies uit gaat zien wordt nog bekend gemaakt maar er zal sprake zijn van o.a. vragen, raadsels en waar mogelijk doe opdrachten voor thuis of op het sportpark (altijd corona-proof!) die door het team of een deel van het team kunnen worden gedaan.

Afgelasting van de NK’s ter plaatse betekend dus nog niet dat er niet om het Nederlands Kampioenschap zal worden gestreden. En dat is dan wel weer het goede nieuws voor alle kinderen, jeugd en begeleiders die daar gebruik van willen maken in dit – ook voor het jeugdvoetbal – bizarre seizoen.

ER ALLES AAN GEDAAN: NU RICHTEN OP THUIS NK & NIEUW SEIZOEN

Veel problemen en voorwaarden konden worden aan- en opgepakt: Kantines zouden dicht zijn, alleen begeleiding en geen publiek mocht aanwezig zijn, de 1,5 meter regel zou worden toegepast en alternatieve voetbalspelen zouden zelfs worden geintroduceerd om te voldoen aan het sport-protocol van NOC-NSF. Eigenlijk dus net als de activiteiten op dit moment bij de voetbalverenigingen.

Maar afgelopen week werd duidelijk dat 1 horde nog niet op een verantwoordelijke wijze kan worden genomen: het laten afreizen van teams naar 1 lokatie toe terwijl de overheid dit ook vanaf deze week nog blijft afraden, ook in juni.

Doorgang van de NK’s had voor de jeugd veel plezier opgeleverd en een kans gegeven aan gastclubs en teams te laten zien hoe je met elkaar zo’n dag kan beleven rekening houdende met de 1,5 meter regels en de door de overheid gestelde voorwaarden. Maar juni komt dus te vroeg en gezien de eindfase van het seizoen, onderhoud van de sportparken en formering van nieuwe teams is verplaatsing van de NK dagen geen optie, al zou het afreizen op een gegeven moment alsnog worden toegestaan voor jeugdteams. Het 1,5 meter protocol wordt nu verder vormgegeven voor de districtskampioenschappen (DK’s) van het nieuwe seizoen 2020-2021. Kijk hier voor een overzicht van de DK’s die al bekend zijn.

–> alle NK ticket houders worden deze week per email geinformeerd