Kernwaarden

De Gezonde Voetbalkantine

SINDS 2004: VTT GRONDLEGGER VAN HET IDEE VAN BETERE VOEDING IN DE VOETBALWERELD VOOR ONZE PUPILLEN EN JUNIOREN.

Voor sterk en goed voetbalspel en een sportieve houding van de voetballers gedurende het hele seizoen is het belangrijk om goed te eten tijdens het uitoefenen van de voetbalsport. Dat geldt zeker voor het NK Jeugdvoetbal. Daarom zal de gezonde voetbalkantine tijdens een Voetbal Talenten Toernooi actief zijn zodat er betere brandstof dan normaal wordt aangeboden.

Op een  Voetbal Talenten Toernooi  zullen geen frituursnacks, snoep-producten en prik/suikerdranken beschikbaar zijn en wordt het assortiment aangepast. Daarbij worden warme snacks niet vergeten en wordt het snoep vervangen door gezondere tussendoortjes.

De Gezonde Voetbalkantine is een beweging dat in 2004 begon met het ontstaan van het Voetbal Talenten Toernooi en motiveert inmiddels diverse verenigingen en organisaties om het aanbod van voeding in de Nederlandse voetbalkantines beter te maken.

Het Voetbal Talenten Toernooi vind het erg belangrijk om onze jonge voetballers kennis te laten maken en uiteindelijk op te laten groeien met een gezondere voetbalkantine zodat het voetbalspel en de sportiviteit van de Nederlandse voetballers structureel nog sterker wordt.

Wilt u van ons advies ontvangen over het verbeteren van het aanbod in uw kantine?  Wij kunnen u helpen op basis van onze jaren lange ervaring met de Gezonde Voetbalkantine. Contact u ons dan via het contact menu.

Sportiviteit

Sport, zoals voetbal, bestaat bij de gratie van sportiviteit. Nelson Mandela zei het al: “Sport can change the World”. De voetbalsport begint bij twee teams die samen afspreken met elkaar te voetballen voor de overwinning. We hebben een ander team nodig om te kunnen overwinnen. Zonder tegenstander, geen overwinning. Daarom zijn er aan het einde van de wedstrijd eigenlijk altijd twee winnaars: omdat zonder 1 van beide teams geen overwinning mogelijk is. De kracht en schoonheid van het voetbal zal excelleren naarmate de sportiviteit toeneemt tussen twee teams, daar gelooft het VTT heilig in. Wij denken dat in combinatie met betere brandstof en optimale teamgeest, een zo’n hoog mogelijke sportieve instelling naar de tegenstander toe de eigen voetbalprestatie optimaliseert, alsmede van het andere team: daardoor wordt Oranje als voetballand beter en mooier. Het VTT stelt daarom dat:

  • overtredingen niet zijn toegestaan en ook nooit deel van de tactiek kunnen vormen
  • tijdrekken zinloos is
  • niet alleen positieve coaching naar teamgenoten toe (teamgeest) noodzakelijk is maar ook een sportieve houding naar de tegenstander die de wedstrijd en een eventuele overwinning mogelijk maakt

Voorafgaande aan alle wedstrijden op het VTT schudden team elkaar en de scheidsrechter en zijn assistenten de hand, evenals na de wedstrijd.

Laten we onze kernwaarden hoog in het vaandel nemen en de voetbalsport in Nederland zo mooi en krachtig mogelijk maken in de komende vele jaren, stap voor stap. De wereld uiteindelijk verrassen met betere brandstof, teamgeest en sportiviteit: Samen voor de Toekomst.

Teamgeest

Alle pupillen en junioren presteren beter indien ze de support krijgen van het team. Daarom moeten wij als Oranje alle zeilen bijzetten en het tot een gewoonte laten worden dat tijdens de voetbalsport het team ook echt 1 team is.

Door pupillen en junioren in alle dorpen en steden van Nederland te stimuleren elkaar positief te coachen, zal ten eerste het voetbalplezier toenemen van alle kinderen, meer of minder getalenteerd, en ten tweede zal de voetbalprestatie van het kind toenemen, en daarmee ook de teamprestatie. Want het ene kind kan het andere kind beter laten voetballen.

Zelfs als het minst getalenteerde kind het aller beste uit zich zelf haalt in een team, zal het meest getalenteerde kind nog beter presteren!