Het VTT

Het Voetbal Talenten Toernooi is het ‘open’ Nederlands Kampioenschap voor het alle verenigingen en teams (selectie- en non-selectie teams) in Nederland; 1 van de 3 grote prijzen in het voetbalseizoen naast het competitie-kampioenschap en de KNVB beker. Het landelijke en grote toernooi kenmerkt zich al sinds 2004 door de kernwaarden Gezonde Voeding, Sportiviteit en Teamgeest die tot uiting komen door De Gezonde Voetbalkantine tijdens alle toernooien en het speciale sportiviteitskampioenschap dat op elk toernooi gehouden wordt. Tijdens ons jubileum jaar 2023-2024 vieren wij ons 20-jarig bestaan! meldt jouw team(s) nu aan via www.nkjeugdvoetbal.nl voor 1 of meerdere van de districtskampioenschappen.

Het VTT staat bekend om zijn strakke en aangename wedstrijdschema’s waarbij teams in principe steeds een half uur rust tussen hun wedstrijden hebben die altijd leerzaam, leuk en spannend zijn. Met de mooiste voetbaldroom die nu binnen bereik ligt van alle jeugdvoetballers van Nederland: Nederlands Kampioen worden!

download

Het VTT is opgebouwd uit Districtskampioenschappen (DK’s) en Nederlands Kampioenschappen (NK’s). Om mee te doen aan het NK moet je een NK ticket verdienen tijdens het districtskampioenschap van jouw voetbaldistrict (Noord, Oost, West I, West II, Zuid I of Zuid II). Dat kan bij O8, O9, O10, O11 en O12 pupillen door kampioen, vice-kampioen of derde te worden, of door bv. het sportiviteitskampioenschap te winnen! Bij O13 en oudere spelers geldt dat de kampioen en vice-kampioen een ticket krijgen en de nummer 3 en de sportiviteitskampioen een kans maken op een NK ticket. Ook de winnaar van categorie II op een DK toernooi maakt hierop kans.

Het VTT opent traditioneel met de openingsceremonie waarop ons volkslied “Het Wilhelmus” wordt afgespeeld.

Het Voetbal Talenten Toernooi stimuleert de brede groep voetbal talenten – meer en minder getalenteerd – met prestigieuze kampioenschappen waarbij we rekening houden met de brandstof die we onze jeugdvoetballers geven en het belang van sportiviteit en teamgeest in de sport.

Na in 2004 met 1 VTT te zijn gestart is het Voetbal Talenten Toernooi inmiddels niet meer weg te denken in het Nederlandse Jeugdvoetbal en werken talrijke gastclubs en voetbaliefhebbers in alle hoeken en dialecten van het land aan Nederlands grootste, sportiefste, gezondste en spannendste jeugdvoetbal toernooi: Het Voetbal Talenten Toernooi.