VTT

Het Voetbal Talenten Toernooi is een Nederlands Kampioenschap voor O8 t/m O20 team, meiden en jongens. Het bestaat sinds 2004 en viert in het seizoen 2024-2025 haar 20-jarig jubileum.

Het toernooi gaat uit van de kernwaarden Sportiviteit, Teamgeest en Gezonde Voeding en bestaat uit districtskampioenschappen (DK’s) voor elk van de leeftijdscategorie├źn in elk van de 6 KNVB districten en Nederlands kampioenschappen (NK’s) aan het einde van het seizoen waarop alle teams samen komen die op de DK’s een NK ticket hebben gewonnen door een goede prestatie in het kampioenschap of sportiviteitskampioenschap van een DK.

Het Voetbal Talenten Toernooi staat bekend om het strakke speelschema met een optimale verdeling van activiteiten en rust: In de ochtend worden poule-wedstrijden gespeeld en in de middag finale-wedstrijden in meerdere categorie├źn wat er voor zorgt dat ongeacht sterkte van een team het toernooi in de middag altijd leuk en leerzaam blijft.

Een Voetbal Talenten Toernooi wordt geopend met een openingsceremonie met Wilhelmus en wordt gezamenlijk afgesloten door alle deelnemers met een eindceremonie waarmee het toernooi ten einde komt.

Gastclubs in Nederland zorgen met hun organisatie samen met die van het Voetbal Talenten Toernooi voor de verwezenlijking van alle toernooien.