NK’S GAAN VOORALSNOG DOOR. WAT ZIJN DE SCENARIO’S?

Goed nieuws voor de finalisten van de Nederlands Kampioenschappen van het Voetbal Talenten Toernooi: De NK’s gaan vooralsnog door. Zie het persbericht daarover.

Maar wat als in de komende periode nu blijkt dat afgelasting toch noodzakelijk is? Of dat het NK wel door kan gaan maar teams onvoldoende mogelijkheid hebben gehad om te trainen?

Wat dit betreft is 21 april weer een belangrijke datum. Dan maakt de overheid bekend of de huidige maatregelen t/m 28 april worden verlengd, al dan niet afgezwakt of niet en zo ja tot wanneer. Dit is afhankelijk van hoezeer wij de verspreiding van het corona virus in Nederland onder controle krijgen. Volgt daar op dat moment voldoende positief nieuws over dan blijft de kans groot dat scenario 1 of 2 van de onderste 4 scenario’s voor de NK’s uitkomen:

  1. De corona pandemie is tijdig onder controle, de overheid heeft geen maatregelen afgekondigd voor de periode waarin het NK valt die doorgang ervan verbieden of onmogelijk maken en teams hebben voldoende kunnen trainen (leeftijdscategorie in ogenschouw nemende). Het NK gaat door met het oorspronkelijke programma.
  2. De corona pandemie is tijdig onder controle, de overheid heeft geen maatregelen afgekondigd voor de periode waarin het NK valt die doorgang ervan verbieden of onmogelijk maken maar teams hebben niet voldoende kunnen trainen (leeftijdscategorie in ogenschouw nemende). Het NK gaat door maar met aangepast programma en/of aangepaste invulling van de wedstrijden.
  3. De corona pandemie is niet tijdig onder controle, de overheid heeft (nog steeds) maatregelen afgekondigd ook voor de periode waarin het NK die doorgang ervan verbieden of onmogelijk maken. Het NK kan niet door gaan en wordt verplaatst naar een alternatieve datum.
  4. De corona pandemie is niet tijdig onder controle, de overheid heeft (nog steeds) maatregelen afgekondigd ook voor de periode waarin het NK die doorgang ervan verbieden of onmogelijk maken. Het NK kan niet door gaan en wordt volledig afgelast omdat een alternatieve datum niet meer gevonden kan worden. In dit geval zal voor alle NK finalisten een alternatief Nederlands Kampioenschap worden gehouden ‘zonder veld’ op basis van een nader te bepalen spel of competitie dat gespeeld kan worden over het internet waarbij het Voetbal Talenten Toernooi contact heeft met de contactpersonen van de teams. Dit wordt kosteloos aangeboden en de NK deelnamevergoeding kan worden ingezet als tegoed in het seizoen 2020-2021 (zie persbericht, onderaan).