NK MB IN HILVERSUM: UITSLAGEN EN VERSLAG

Uitslagen NK MB Junioren

Op het Gooise, ruime sportpark van SC ’t Gooi heerste tijdens het allereerste NK voor MB junioren een sportieve strijdlust. Ondanks de voorspellingen viel de regen mee en kon er nagenoeg de hele dag ongedwongen worden gevoetbald op het hoogste meiden niveau.

De nieuwe Nederlands Kampioen is: SVS. De vereniging uit Capelle aan den IJssel baart daarmee opzien en kan deze dag nog lang koesteren.

bewolkt, warm, en regen op komst: de bezoekers en speelsters hielden het nagenoeg toch de hele dag vrijwel droog
SVS mag de Cup omhoog houden door na 5 wedstrijden op het NK de beste te zijn.
de sterke vice-kampioen van Nederland, de meiden van SC 't Gooi
de sterke vice-kampioen van Nederland, de meiden van SC ’t Gooi

Het wedstrijdbureau opereerde de gehele dag als een goed geoliede machine, de scheidsrechters hadden de wedstrijden prima onder hun leiding en de kantine bracht een uitmuntende versie van De Gezonde Voetbalkantine op de planken: Onder leiding van toernooi leider Stephan van Buuren van SC ’t Gooi (uit te spreken als ‘ut gooi’) werd het Nederlandse jeugdvoetbal in Hilversum voorzien van een goed en gedegen toernooi dat een primeur voor de meiden B junioren categorie in Nederland betekende: Het eerst NK voor deze meiden talenten.

het NK jeugdvoetbal werkt met velden aangeduid in de kleuren oranje, rood, wit en blauw.
9Yh0_52wve8
de prijzen tafel tijdens het NK
de omroepster actief met naast haar, jong talent op het organisatorisch gebied
uitreiking van 1 van de 16 prestige-schalen
de uitslagen van het sportiviteitskampioenschap worden bestudeerd in het wedstrijdbureau

De 16 teams waren verdeeld over 4 poules en dat leverde na de poule-fase van de ochtend vier nummers 1, vier nummers 2, vier nummers 3 en vier nummers 4 op, die elk in de middag vanaf de halve finales hun eigen NK beleefden om respectievelijk het NK Categorie I (officieel), Categorie II, Categorie III en Categorie IV. Alle 16 teams streden gedurende alle wedstrijden om het NK Sportiviteitskampioenschap:

Categorie I:

Vice-kampioen SC’t Gooi zat het weer niet mee. Stond het nu voor de derde keer (2x in de finale) van het NK, trok het tijdens de alles beslissende penalty serie na een 0-0 stand in reguliere speeltijd van de finale om het Nederlands Kampioenschap toch weer aan het kortste eind. De meiden van SVS waren misschien wel de terechte winnaar van de strafschoppen serie omdat het team net wat meer overwicht leek te hebben in de finale. SVS vocht voor wat het waard was om een doelpunt te maken maar dat stonden de meiden van ’t Gooi zeker niet toe. De finale om de bronzen derde plaats werd door BWO uit Hengelo met 2-1 gewonnen van nummer 4, DVV’09.

de nk wisselbeker

Categorie II:

Reiger Boys toonde aan ook in Categorie I te hebben kunnen spelen door overtuigend het NK van categorie II te winnen (2x 4-0). Vice-kampioen werd hier Bergeijk, dat De Zuidvogels (3de) en SC Franeker (4de) van alle nummers 2 uit de poule fase achter zich liet.

Rob Eisma, ontwerper bij het NK Jeugdvoetbal en verantwoordelijk voor design en drukwerk, bezoekt het NK en volgt een wedstrijd

Categorie III:

De strijd om het kampioenschap tussen de nummers 3 uit de poules werd beslist door Stolwijk en Waterwijk, waarbij de Flevolanders (Waterwijk) aan het langste eind trokken en het kampioenschap veroverden (1-0). Be Quick Dokkum werd vice-kampioen. De derde plaats werd behaald door AZSV dat VOP op plaats 4 wist te houden.

Categorie IV:

De 4 teams die het het meest zwaar in de poule-fase hadden streden met elkaar om het kampioenschap van categorie IV. Zeelandia Middelburg kon de bronzen plaats 3 bemachtigen en SDZ uit Amsterdam nam het vice-kampioenschap in. Nederlands Kampioen in de categorie IV werd Schaesberg. SV Grol werd vierde en sloot daarmee de ranglijst van de 16 fraai voor het NK gekwalificeerde teams af.

Het sportiviteitskampioenschap werd uiteindelijke een sportieve strijd tussen DVV’09 (42), Stolwijk (42) en SV Grol. Grol behaalde 44 punten en werd daardoor NK Sportiviteitskampioen waardoor het de ’16de plaats’ behoorlijk opvijzelde.

Uw nieuwe team kunt u voor het nieuwe seizoen hier inschrijven voor de districtskampioenschappen (DK’s) in het nieuwe seizoen van het NK Jeugdvoetbal

Uw prestige-schalen kunt u in veelvoud voor uw team hier nabestellen (9,99 per stuk).

een uitgebreid, lekker (en gezonder) menu tijdens het NK in de kantine van SC 't Gooi
een uitgebreid, lekker (en gezonder) menu tijdens het NK in de kantine van SC ’t Gooi