NK D ELITE IN ZOETERMEER: UITSLAGEN EN VERSLAG

Uitslagen NK D Pupillen (Elite)

Ondanks de voorspellingen viel de regen mee en kon er nagenoeg de hele dag ongedwongen worden gevoetbald op het hoogste D pupillen niveau van het NJ Jeugdvoetbal. FC Zoetermeer creëerde met haar organisatorisch team waaronder een bataljon aan ervaren en gedegen scheidsrechters en een uitstekende uitvoering van de Gezonde Voetbalkantine de randvoorwaarden voor een bijzonder ‘Konings NK’ zoals het NK voor de D pupillen Elite ook wel wordt genoemd omdat het de allereerste categorie is waarmee het NK Jeugdvoetbal, of te wel Voetbal Talenten Toernooi, ooit begon in 2004.

De nieuwe Nederlands Kampioen is: Voorschoten’97. De vereniging die eveneens als gastheer voor het NK Jeugdvoetbal fungeert heeft vaker succes met haar jeugdteams en daar voegden de D pupillen in het groen-gele tenue een fraaie hoofdprijs bij.

Voorschoten'97 na de eindceremonie met de #1 prestige schaal en de NK wisselbeker
Voorschoten’97 na de eindceremonie met de #1 prestige schaal en de NK wisselbeker

Onder leiding van de toernooi-commissie van FC Zoetermeer en de toernooi-manager van het NK Jeugdvoetbal werd het Nederlandse jeugdvoetbal in Zoetermeer voorzien van een goed uitgevoerd NK.

De 16 teams waren verdeeld over 4 poules en dat leverde na de poule-fase van de ochtend vier nummers 1, vier nummers 2, vier nummers 3 en vier nummers 4 op, die elk in de middag vanaf de halve finales hun eigen NK beleefden om respectievelijk het NK Categorie I (officieel), Categorie II, Categorie III en Categorie IV. Alle 16 teams streden gedurende alle wedstrijden om het NK Sportiviteitskampioenschap:

Het toernooi start zoals elk DK of NK met de openingsceremonie, waarbij het toernooi gezamenlijk wordt geopend met het volkslied Wilhelmus

Categorie I:

Voorschoten’97 wist de titel uiteindelijk binnen te halen na een best of 3 penalty serie in de finale tegen de goed presterende vice-kampioen (nummer 2) Abcoude, dat in de reguliere speeltijd gelijk speelde tegen de latere kampioen, 1-1. ‘Bronzen’ derde van Nederland werd Westlandia dat ONS Boso Sneek (fraai vierde) van zich af hield in de finale om de derde plaats (1-0).

de nk wisselbeker

Categorie II:

De Foresters uit Heiloo versloeg Uitgeest (2de) in de finale om het kampioenschap Categorie II; derde werd BVCB dat Dubbeldam in de finale om het brons versloeg.

Categorie III:

FC Zoetermeer behaalde zelf toch ook een hoofdprijs, namelijk het kampioenschap van alle nummers 3, of te wel Categorie III. Het wist SHH uit Herten op de tweede plaats achter zich te houden. VV Eijsden, 1 van de gastclubs van het NK Jeugdvoetbal in het zuiden van Nederland, werd derde en Venlosche Boys nam positie in op plaats 4.

het team van gastheer FC Zoetermeer

Categorie IV:

De 4 teams die het het meest zwaar in de poule-fase hadden streden met elkaar om het kampioenschap van categorie IV. Blauw Wit’34 uit Leeuwarden kon de bronzen plaats 3 bemachtigen en Oranje Nassau uit Almelo nam het vice-kampioenschap in. Nederlands Kampioen in de categorie IV werd NEC Delfzijl. Sarto uit Tilburg werd vierde en sloot daarmee de ranglijst van de 16 knap voor het NK gekwalificeerde teams af.

Het sportiviteitskampioenschap werd uiteindelijk een overwinning voor VV Dubbeldam. De Dordrechters behaalden 45 punten en werden daardoor NK Sportiviteitskampioen.

Uw nieuwe team kunt u voor het nieuwe seizoen hier inschrijven voor de districtskampioenschappen (DK’s) in het nieuwe seizoen van het NK Jeugdvoetbal

Uw prestige-schalen kunt u in veelvoud voor uw team hier nabestellen (9,99 per stuk).