NK JEUGDVOETBAL WIL MEIDEN F PUPILLEN VOETBAL ONTWIKKELEN

Het NK Jeugdvoetbal stelt het zich als doel om als 1 van de nieuwste categorieen de meiden F pupillen toe te voegen aan de organisatie.

Op dit moment worden er een Nederlands Kampioenschap met districtskampioenschappen (DK’s) georganiseerd voor Meiden E, D, C en B teams, waarvan de ME en de MB dit seizoen geslaagde pilots waren. Daarop is besloten om te kijken naar uitbreiding naar MA junioren maar met name ook de nog niet volop omarmde Meiden F pupillen een kans te bieden zich sneller en beter te ontwikkelen.

Het NK Jeugdvoetbal is van mening dat het Nederland’s vrouwenteam in de toekomst bij de top van wereld kan horen en misschien wel het wereldkampioenschap kan veroveren, als er maar volop wordt ingezet op de ontwikkeling van het meiden jeugdvoetbal.

De kans bestaat dat voor MF pupillen niet alleen DK’s worden opgericht maar ook competities zodat meiden 1- of 2 wekelijks met elkaar, tegen andere meiden van dezelfde leeftijd kunnen voetballen. Het NK Jeugdvoetbal gelooft dat dit het beste is voor de ontwikkeling van jonge voetbal meiden en het in stand houden van hun enthousiasme voor de voetbalsport.

Verenigingen die al het voortouw nemen op dit gebied en bv. al met een meiden F team werken, worden verzocht a.u.b. contact op te nemen met het NK Jeugdvoetbal. Dat geldt voor alle 6 voetbal districten in Nederland.

ook de meiden A junioren staan als categorie hoog op de agenda bij het NK Jeugdvoetbal
ook de meiden A junioren staan als categorie hoog op de agenda bij het NK Jeugdvoetbal