NIEUWE CATEGORIE MA JUNIOREN MOGELIJK IN NIEUWE SEIZOEN AL VAN START

ook de meiden A junioren staan als categorie hoog op de agenda bij het NK Jeugdvoetbal

Hoogstwaarschijnlijk zal het NK Jeugdvoetbal komend seizoen een nieuwe categorie gaan introduceren: De Meiden A junioren. De toevoeging komt voort uit het succes van de pilots voor ME en MB junioren dit seizoen.

Verenigingen worden verzocht aan te geven wie een DK (districtskampioenschap) eventueel wil organiseren op haar sportpark, volgend seizoen.

Er zal sprake zijn van een ‘pilot’ jaar. Dat wil zeggen, eerst wordt er gestart niet met 6 maar 3 DK’s waarbij steeds twee districten worden samengevoegd (Noord/Oost, West I/II en Zuid I/II. In het pilot jaar wordt de nieuwe categorie getest in het format van het NK Jeugdvoetbal, (ook wel Voetbal Talenten Toernooi genoemd).

Met de toevoeging van een nieuwe categorie zou het de 12de categorie worden. Het NK Jeugdvoetbal zou dan voor F pupillen t/m A junioren – jongens en meiden – het toernooi gaan organiseren.

Hiermee, met de mogelijke toevoeging van een NK Jeugdvoetbal partnership voor voetbalverenigingen, waarbij verenigingen meerdere teams kunnen laten deelnemen tegen scherpe kortingen op de noodzakelijke deelname-vergoedingen, is een nieuwe stap voorwaarts en sluit goed aan op de al jaren geldende slogan van het toernooi ‘Samen Voor De Toekomst’.