JARIG VTT STELT DOELEN VOOR 3DE DECENNIA

20 jaar bestaat het Voetbal Talenten Toernooi in het komende jaar 2024, en wel precies in juni. Een lange reis met ontzettend veel avonturen, kampioenen, uitdagingen en herinneringen aan teams, toernooidagen en mensen.

GROEI

Na jaarlijks 1 toernooi voor de D pupillen (O13) in Alkmaar (West I) ging het Voetbal Talenten Toernooi in 2007 landelijk met een editie in elk van de 6 voetbal districten, en in de seizoen die volgden breidden het aantal categorieën zich uit via de E pupillen (O11), F pupillen (O9) en C junioren (O15). Ook de meiden categorieën werden opgenomen in het aanbod.

NK VOOR ALLE JEUGDVOETBALLERS

Bij het Voetbal Talenten Toernooi draait het om de algemene talenten van de brede laag voetbaljeugd van Nederland, en niet om top teams. Zo zijn teams van BVO’s en landelijke divisie teams net al voetbalscholen uitgesloten van deelname. O8 t/m O20 teams uit alle regio’s van Nederland kunnen zo meedingen om een landelijk kampioenschap: Vaak via de districtskampioenschappen waarop NK tickets zijn te verdelen of via NK wildcards die recht geven op deelname aan de finale toernooien aan het einde van het seizoen: De NK’s.

KERNWAARDEN

Die algemene talenten wil het Voetbal Talenten Toernooi stimuleren door een sportieve sfeer te creëren op het toernooi: Daarom worden alle toernooien standaard geopend met een openingsceremonie met Wilhelmus waarbij alle teams samen het toernooi openen. En over de gehele dag is er het sportiviteitskampioenschap dat extra kans geeft op NK tickets. Sportiviteits & Teamgeest zijn daarmee belangrijke kernwaarden voor het Voetbal Talenten Toernooi alsook Gezonde Voeding. Als sinds 2008 stimuleert het Voetbal Talenten Toernooi kantines om tijdens de dag van het Voetbal Talenten Toernooi het aanbod wat gezonder aan te bieden dan dat we dat normaal gewend zijn. Ondertussen zijn er door allerlei instanties in Nederland tal van initiatieven ontstaan die clubs – die daarvoor open staan – hierbij helpen.

DE TOEKOMST & DOELEN

Het Voetbal Talenten Toernooi wil voor het volgende decennia inzetten op de jongere en brede voetbaljeugd: Naast de Elite en Generaal klasse wil het de Basis klasse introduceren voor pupillen teams uit de 2de klassen en lager. Daarnaast wil het meer stabiliteit creëren met vaste gastclubs die voor meerdere jaren aan het Voetbal Talenten Toernooi verbonden zullen gaan zijn. Daarbij moet het Voetbal Talenten Toernooi concept sterk herkenbaar zijn met krachtige en goed georganiseerde opening en eind ceremonies, optimaal uitgevoerde wedstrijdschema’s en kantines die zich voldoende conformeren aan het thema Gezonde Voeding. Denk jij dat jouw vereniging een goede, vaste partner voor het Voetbal Talenten Toernooi kan zijn? Laat het ons weten.

ORGANISATIE

Het Voetbal Talenten Toernooi werkt met districtsmanagers, toernooi-managers en een landelijke management. Wil jij meer informatie over het districtsmanagement en ben je geïnteresseerd om aan te sluiten bij het Voetbal Talenten Toernooi als districtsmanager – of toernooi-manager (het managen van toernooien namens het Voetbal Talenten Toernooi 1 of meerdere keren per jaar)? Neem contact met ons op via deze website pagina van ons.