GEEN ALCOHOL TIJDENS NK JEUGDVOETBAL

Soms wil het nog wel eens voorkomen dat tijdens jeugdwedstrijden de bierpomp volop open gaat en het witte schuim op het gele nat soms onder een lekker zonnetje wordt weggedronken terwijl de jongens of meiden alle inzet geven in vaak de laatste (spannendste) wedstrijden en zowel fysiek als mentaal een zo’n goed mogelijke prestatie proberen te leveren.

Het NK Jeugdvoetbal hanteert de regel dat er tijdens de toernooien geen alcohol wordt geschonken of gedronken, maar men erna uiteraard wel kan gaan genieten van een drankje. Deze regel wordt van te voren goed en duidelijk met de gastclubs overlegd.

Tijdens jeugdwedstrijden van het NK Jeugdvoetbal is het principe van de Gezonde Voetbalkantine (sinds 2004) actief. Daarin is bepaald dat alcohol na een toernooi kan worden verkocht en genuttigd, maar niet tijdens (de jeugdwedstrijden). Proosten dus op een volledig geslaagd toernooi!
Tijdens jeugdwedstrijden van het NK Jeugdvoetbal is het principe van de Gezonde Voetbalkantine (sinds 2004) actief. Daarin is bepaald dat alcohol na een toernooi kan worden verkocht en genuttigd, maar niet tijdens (de jeugdwedstrijden). Proosten dus op – en na- een volledig geslaagd toernooi!

Indien de bierpomp toch op 1 van de toernooien van het NK Jeugdvoetbal eerder open gaat biedt het NK Jeugdvoetbal (Voetbal Talenten Toernooi) hiervoor de jonge voetballers of voetbalsters, ouders en alle aanwezigen excuses aan, ondanks het feit dat er voetballiefhebbers zijn die ook graag tijdens jeugdactiviteiten al een pilsje of wijntje drinken – en daar is op zich niets mis mee. Het NK Jeugdvoetbal wil de deelnemende pupillen en junioren echter van een goed en nuttig voorbeeld dienen en hen o.a. niet in enige aanraking brengen met de consumptie van alcohol tijdens hun voetbal evenement.

na de eindceremonie komt een toernooi ten einde
na de eindceremonie komt een toernooi ten einde

Het NK Jeugdvoetbal doet er dan ook alles aan om de verkoop en consumptie van alcohol tijdens het toernooi te voorkomen door gastclubs goed te informeren, afspraken te maken en eventuele onduidelijkheid op dit gebied weg te nemen.

Hopelijk smaakt het pilsje na het toernooi extra lekker… Proost!