NK MD IN ALMELO: UITSLAGEN EN VERSLAG

klaar voor de start...

Uitslagen NK MD Pupillen

Met veel enthousiasme en hoop op misschien wel de landelijke titel volgde uiteindelijk in Almelo de ontknoping van het Nederlands Kampioenschap voor MD pupillen op het sportpark van organisator CVV Oranje Nassau.

de beker tafel...
de beker tafel…
drukte om en in de nieuwe kantine van gastheer CV V Oranje Nassau
drukte om en in de nieuwe kantine van gastheer CVV Oranje Nassau

De nieuwe Nederlands Kampioen van dit seizoen is: Always Forward uit Hoorn. De vereniging stoomde door naar de finale en wist daar De Meern achter zich te houden met een 1-0 overwinning.

Nederland Kampioen MD1, 2015-2016: Always Forward

De 16 teams waren verdeeld over 4 poules en dat leverde na de poule-fase van de ochtend vier nummers 1, vier nummers 2, vier nummers 3 en vier nummers 4 op. Elk beleefden hun eigen NK in de middag vanaf de halve finales, om respectievelijk het NK Categorie I (officieel), Categorie II, Categorie III en Categorie IV. Alle 16 teams streden gedurende alle wedstrijden om het NK Sportiviteitskampioenschap:

Categorie I:

Always Forward wist de titel uiteindelijk binnen te halen na een 1-0 overwinning op de sterk presterende vice-kampioen (nummer 2) De Meern. ‘Bronzen’ derde van Nederland werd DSS dat BWO uit Hengelo (fraai vierde) van zich af hield in de finale om de derde plaats, door na gelijkspel de penalty serie beter te nemen.

DSS haalt de bronzen medailles op voor haar derde plaats op het NK
De Meern wordt de zilveren medailles omgehangen: Vice-Kampioen van Nederland
Always Forward - met gouden medailles - momenten voor de uitreiking van de NK wisselbeker: Nederlands Kampioen!
Always Forward – met gouden medailles – momenten voor de uitreiking van de NK wisselbeker: Nederlands Kampioen!
de nk wisselbeker

Categorie II:

De Blokkers versloeg ’t Gooi (2de) in de finale om het kampioenschap Categorie II; derde werd Alpense Boys dat Oss’20 in de finale om het brons versloeg.

klaar voor de start…

Categorie III:

Blauw Wit’34 uit Leeuwarden behaalde ook een hoofdprijs, namelijk het kampioenschap van alle nummers 3, of te wel Categorie III. Het wist Zeelandia Middelburg op de tweede plaats achter zich te houden. Castricum werd derde en Voorschoten’79 nam positie in op plaats 4.

moment uit 1 van de wedstrijden

Categorie IV:

De 4 teams die het het meest zwaar in de poule-fase hadden streden met elkaar om het kampioenschap van categorie IV. SDZ uit Amsterdam kon de bronzen plaats 3 bemachtigen en Oranje Nassau nam het vice-kampioenschap in. Nederlands Kampioen in de categorie IV werd FC Winterswijk. VV Heerenveen werd vierde en sloot daarmee de ranglijst van de 16 knap voor het NK gekwalificeerde teams af.

vreugde na een doelpunt
support voor de finalisten

Het sportiviteitskampioenschap werd uiteindelijk een overwinning voor Winterswijk. De Oosterlingen behaalden 43 punten en werden daardoor NK Sportiviteitskampioen waarmee het haar kampioenschap in categorie IV extra aanzien gaf.