NK MC IN LEEUWARDEN: UITSLAGEN EN VERSLAG

Uitslagen NK MC Junioren

Uit alle regio’s van het land kwamen de 16 finalisten – in de vroege ochtend of al een dag eerder – met goede moed naar het Nederlands Kampioenschap voor MC junioren op het sportpark van organisator Blauw Wit’34. Zij hadden zich weten te plaatsen voor dit ultieme spektakel via de districtskampioenschappen of een welverdiende wildcard.

de thuis honk's voor de finalisten: de kleedkamers
de thuis honk’s voor de finalisten: de kleedkamers
velden worden op het NK Jeugdvoetbal aangeduid in de kleuren oranje, rood, wit, blauw

De nieuwe Nederlands Kampioen van dit seizoen is: Alliance’22 uit Haarlem. De vereniging behaalde met de ME pupillen al het Nederlands Kampioenschap op 14 mei jl. in Holten, en wist nu ook met de MC junioren de hoofdprijs binnen te halen en de meiden jeugdafdeling van de club uit Haarlem zo extra indrukwekkend goed neer te zetten.

het logo van gastheer Blauw Wit'34
het logo van gastheer Blauw Wit’34
welkom bij het Voetbal Talenten Toernooi, tegenwoordig NK Jeugdvoetbal

De 16 teams waren verdeeld over 4 poules en dat leverde na de poule-fase van de ochtend vier nummers 1, vier nummers 2, vier nummers 3 en vier nummers 4 op. Elk beleefden hun eigen NK in de middag vanaf de halve finales, om respectievelijk het NK Categorie I (officieel), Categorie II, Categorie III en Categorie IV. Alle 16 teams streden gedurende alle wedstrijden om het NK Sportiviteitskampioenschap:

Categorie I:

Alliance’22 wist de titel uiteindelijk binnen te halen na een 0-0 gelijkspel tegen de sterk presterende vice-kampioen (nummer 2) Koninklijke UD. De penalty serie bracht Alliance’22 de finale overwinning. ‘Bronzen’ derde van Nederland werd Volendam dat GSA (fraai vierde) van zich af hield in de finale om de derde plaats, door ook na gelijkspel de penalty serie beter te nemen.

Nederlands Kampioen MC junioren 2015-2016, Alliance'22
Nederlands Kampioen MC junioren 2015-2016, Alliance’22
de nk wisselbeker

Categorie II:

IVO RKDSO DEV (2de) haalde de de finale om het Nederlands Kampioenschap Categorie II maar kreeg daarin behoorlijke tegenstand van De Blokkers, dat het kampioenschap binnen haalde. JVC Cuijck werd derde ten koste van Die Haghe (4de).

de kantine van Blauw Wit'34 bood o.a. verse smoothies en fruit mixes aan
de kantine van Blauw Wit’34 bood o.a. verse smoothies en fruit mixes aan
bananen-shake in de maak

Categorie III:

Winkel werd kampioen in categorie III, het versloeg Zelos (2de) in de finale. Drachtster Boys (3de) en Langeberg (4de) streden om plaats 3, gewonnen door de Friezen.

publiek bereid zich voor op een wedstrijd

Categorie IV:

BBC – dat trouwens op doelsaldo geen tweede werd in haar poule – trok het kampioenschap in Categorie IV naar zich toe door IFC (2de) te verslaan. Blauw Wit’34 sloot de ranglijst af door een vierde plaats op het sterk eigen georganiseerde NK, en moest de derde plaats overlaten aan Docos uit Leiden.

de uitslagen worden openbaar bekend gemaakt z.s.m. nadat de uitslagen bekend zijn

Nederlands Sportiviteitskampioen werd De Blokkers, dat Blauw Wit’34 en Winkel achter zich liet in dat klassement.

Uw nieuwe team kunt u voor het nieuwe seizoen hier inschrijven voor de districtskampioenschappen (DK’s) in het nieuwe seizoen van het NK Jeugdvoetbal

Uw prestige-schalen kunt u in veelvoud voor uw team hier nabestellen (9,99 per stuk).

Tevreden over het NK Jeugdvoetbal? U kunt ons het beste helpen door de DK’s goed te promoten binnen uw vereniging. Ze zijn er voor F, E, D, C en MB teams, jongens en meiden!

Het NK Jeugdvoetbal wenst uw team en vereniging een heerlijke zomer toe!