VTT MAAKT DROMEN WAAR MET NK JEUGDVOETBAL

Veel kinderen zien hun droom uitkomen als zij op een NK mogen uitkomen. Sinds 2004 is het Voetbal Talenten Toernooi ontwikkeld van 1 toernooi in Alkmaar tot een landelijke netwerk van toernooien voor alle leeftijdscategorieen met extra aandacht voor sportiviteit en gezonde voeding in de kantine.

Mede dankzij de gastclubs en vele vrijwilligers in Nederland heeft het Voetbal Talenten Toernooi zich zo succesvol kunnen ontwikkelen. Het toernooi bekend om de openingsceremonie met Wilhelmus en meer aandacht voor gezonde voeding in de kantine – ook toen dat nog niet gewoon of populair was.

Hoofdzakelijk is het schema erg sterk van het Voetbal Talenten Toernooi aldus een deelnemende coach: ” Het Voetbal Talenten Toernooi is altijd goed om aan deel te nemen want het schema is perfect. Je hebt een half uur rust en dan speel je weer een half uur, en dat eigenlijk de hele ochtend en middag door met wat extra rust rond lunchtijd. Daarnaast is de sfeer op het toernooi op de een of andere manier erg sportief, dat komt denk ik door de gezamenlijke opening.┬áDe wedstrijden blijven ook altijd spannend en leerzaam door de manier waarop de finale-indelingen tot stand komen.

Gastclubs worden zowel organisatorisch als financieel ondersteund door het Voetbal Talenten Toernooi dat ook kosten weg neemt zoals drukwerk en sportprijzen. De gastclub kan zich zo goed richten op zaken als scheidsrechters en de kantine en een mooie omzet draaien voor de vereniging. Het Voetbal Talenten Toernooi kan dit doen doordat het deelnamevergoedingen ontvangt van de deelnemende teams.

Teams nemen eerst deel aan het DK (districtskampioenschap). Dat is het toernooi voor hun eigen district en daar kunnen NK tickets worden gewonnen.

Meedoen aan het Voetbal Talenten Toernooi? Schrijf jouw teams (1 of meerdere) nu in via www.nkjeugdvoetbal.nl

de prestige-schaal en de sportiviteitsbokaal