SAMEN VOOR DE TOEKOMST VAN ORANJE: NK JEUGDVOETBAL

Voor meiden en jongens van 6 t/m 15 jaar een heel erg leuk, spannend en sportief toernooi, in alle regio’s van Nederland en met kans op een NK ticket voor je team

Veel teams en vrijwilligers kunnen er inmiddels over mee praten want het innovatieve toernooi komt steeds meer in opkomst met een toenemend aantal gastclubs en deelnemers door heel Nederland. Bovendien verbeterd en professionaliseert de organisatie zich steeds waar mogelijk zonder de idealen en haar non-commercialiteit te verliezen.

Het NK Jeugdvoetbal, of te wel het Voetbal Talenten Toernooi zoals het vanaf haar ontstaan in 2004 wordt genoemd is inmiddels een nieuw landelijk jeugdvoetbal netwerk met veel betrokken verenigingen en deelnemers uit alle provincies van Nederland.

Een gezondere insteek in de kantine en meer nadruk op sportiviteit en teamgeest karaktariseren het toernooi dat qua organisatie onafhankelijk is van de KNVB en daardoor samen met alle betrokken voetbal vrijwilligers en collega’s goed zelf beslissingen kan en mag nemen. De KNVB en het NK Jeugdvoetbal houden gezamenlijk overleg minimaal 1 keer per jaar om zo goed als mogelijk de activiteiten op elkaar af te stemmen. Ook het NK Jeugdvoetbal stelt het zich als doel haar steen bij te dragen aan de ontwikkeling van het jongens en meiden voetbal in Nederland, om ‘ooit eens die droom van een Oranje wereldkampioenschap te behalen’. Betere voeding, sportiviteit en teamgeest vormen daarvoor in de ogen van het NK Jeugdvoetbal onmisbare elementen.

publiek bij de finales van het NK Jeugdvoetbal
publiek bij de finales van het NK Jeugdvoetbal

Liefst 77 districtskampioenschappen staan er inmiddels op het programma komend seizoen voor F, E, D, C en B junioren en de toernooien vullen zich snel, nu de verenigingen in het land bezig zijn met de vorming van nieuwe teams. Steeds meer verenigingen nemen met meerdere teams deel aan het NK Jeugdvoetbal en dat is de reden waarom het NK Jeugdvoetbal een regeling voorbereid waarbij verenigingen die meerdere teams inschrijven een behoorlijke korting kunnen krijgen op de deelname-vergoedingen. Die zijn 75 (F/E) of 85 (D/C/B) euro per los opgegeven team.

aanmelden kan via www.nkjeugdvoetbal.nl of www.voetbaltalententoernooi.nl
aanmelden kan via www.nkjeugdvoetbal.nl of www.voetbaltalententoernooi.nl