NK E 7X7 IN HEILOO: UITSLAGEN EN VERSLAG

Uitslagen NK E Pupillen (Generaal)

Uit alle regio’s van het land kwamen de 32 finalisten – in de vroege ochtend of al een dag eerder – na lang uitkijken naar het Nederlands Kampioenschap voor E pupillen (generaal) op het sportpark van organisator De Foresters. Zij hadden zich weten te plaatsen voor dit ultieme spektakel via de districtskampioenschappen of een welverdiende wildcard. Zij waren er alle 32 bij!

IMG_7910
Zuidhorn neemt de wisselbeker van het NK in ontvangst: Kampioen van Nederland 2015-2016

De nieuwe Nederlands Kampioen van dit seizoen is: Zuidhorn uit de provincie Groningen. De jonge voetballers behaalden voor hun vereniging met een imponerende zege in de finale de droomprijs binnen. Swift werd een trotse Vice-Kampioen (2e) van Nederland.

14 17

zoals bekend ook bij dit Voetbal Talenten Toernooi het thema van de Gezonde Voetbalkantine (sinds 2004) geïmplementeerd in de kantine

De 32 teams waren verdeeld over 8 poules en dat leverde na de poule-fase van de ochtend acht nummers 1, acht nummers 2, acht nummers 3 en acht nummers 4 op. Elk beleefden hun eigen NK in de middag vanaf de kwart finales, om respectievelijk het NK Categorie I (officieel), Categorie II, Categorie III en Categorie IV. Alle 32 teams streden gedurende alle wedstrijden om het NK Sportiviteitskampioenschap:

Categorie I:

Zuidhorn wist de titel uiteindelijk binnen te halen na een 3-0 overwinning op de eveneens goed spelende vice-kampioen (nummer 2) Swift dat toch moest buigen in de laatste finale-wedstrijd voor Zuidhorn. ‘Bronzen’ derde van Nederland werd Blauw Wit’34 uit Leeuwarden dat Oliveo (fraai vierde) van zich af hield in de finale om de derde plaats. Plaatsen 5 t/m 8 zie uitslagen.

de nk wisselbeker

Categorie II:

Robur Et Velocitas (2de) haalde de de finale om het Nederlands Kampioenschap Categorie II maar kreeg daarin behoorlijke tegenstand van Wieringerland, dat het kampioenschap met 2-0 binnen haalde en alleen in de poule van bronzen medaille winnaar Blauw Wit’34 (Cat. I) verloor. CSV’28 werd derde ten koste van Engelen (4de).

Momentopname uit de finale om het kampioenschap van Categorie II tussen Robur Et Velocitas en Wieringerland

Categorie III:

CVVO werd kampioen in categorie III, het versloeg Virtus (2de) in de finale, na penalties (1-1). SC Monster (3de na penalties) en RKAVIC (4de) streden om plaats 3, met 2-2 als eindstand.

scheidsrechters coördinator Henk Puymbroeck

Categorie IV:

DOCOS trok het kampioenschap in Categorie IV naar zich toe door VVC (2de) te verslaan met 3-0. DSV werd vierde plaats en moest de derde plaats overlaten aan Union.

Nederlands Sportiviteitskampioen werd HDS, dat 52 punten behaalde.

Uw nieuwe team kunt u voor het nieuwe seizoen hier inschrijven voor de districtskampioenschappen (DK’s) in het nieuwe seizoen van het NK Jeugdvoetbal

Uw prestige-schalen kunt u in veelvoud voor uw team hier nabestellen (9,99 per stuk).

Tevreden over het NK Jeugdvoetbal? U kunt ons het beste helpen door de DK’s goed te promoten binnen uw vereniging. Ze zijn er voor F, E, D, C en MB teams, jongens en meiden!

Het NK Jeugdvoetbal wenst uw team en vereniging een heerlijke zomer toe!