GEINBURGIA NEDERLANDS KAMPIOEN MO11

let op:
  1. aanmelden voor de districtskampioenschappen van 2019-2020 is nu mogelijk via www.nkjeugdvoetbal.nl
  2. wilt u de schaal welke uw team op het NK ontving nabestellen in meervoud dan is dat mogelijk via de VTT shop.

GEINBURGIA is Nederlands Kampioen geworden op het NK voor MO11 teams afgelopen zondag 16 juni in Haarlem bij gastheer Alliance’22.

Het team ontving de gouden medailles, de prestige-schaal en de NK wisselbeker aan het einde van een lange en spannende toernooi-dag. Een dag waarop alle finalisten die zich via de districtskampioenschappen of een wildcard hadden geplaatst elk een voor hun zelf zo’n goed mogelijk resultaat probeerden te halen.

Dat lukte Eemnes ook goed: Het team kreeg de zilveren medailles omgehangen en werd vice-kampioen op dit NK. Ook Arnhemse Boys behaalde een podium plaats en nam de bronzen medailles mee naar huis met de derde plaats op het Nederlands Kampioenschap.

MEERDERE KAMPIOENEN

Niet alleen in Categorie I werd er in de middag om het Nederlands Kampioenschap gestreden. Er was ook succes in Categorie II, III en IV waarin teams speelden om de titel. Nederlands Kampioen in de categorie II werd knap Blauw Wit’34. En in de categorie III liet Alliance’22 zich tot Nederlands Kampioen bekronen. De titel van categorie IV werd binnengehaald door Heeswijk Avesteyn.

Een respectabele hoofdprijs blijft het sportiviteitskampioenschap op het toernooi dat sportiviteit en teamgeest zo hoog in het vaandel heeft staan. Het Voetbal Talenten Toernooi gaf deze bijzondere prijs aan Always Forward dat het meeste aantal sportiviteitspunten wist te behalen.