DRAAI HET WILHELMUS WEER OP HET SPORTPARK ELKE ZATERDAG

Bij het Voetbal Talenten Toernooi is het sinds 2004 een traditie: Het toernooi wordt altijd geopend met het volkslied van Nederland tijdens de openingsceremonie. En alhoewel de tekst misschien eens toe is aan een update… ook in 2017 wint kippevel en ervan genieten het duidelijk van lacherig doen erover.

‘Het is een kwestie van opvoeden en respect naar- en met elkaar’ volgens Voetbal Talenten Toernooi oprichter Roon Staal. ‘Een gevoel van samen zijn. In een wereld waarin natuurlijkergewijs een cultuur zich ontwikkelen moet en normen en waarden vervagen, veranderen en op proef worden gesteld is het wijs onze kinderen – maar ook onszelf – te wijzen op enige vorm van culturele discipline. Dat helpt onze samenleving en onze kinderen, die nu inmiddels in een chaotische multi-culturele samenleving leven, houvast te geven.’

‘Wij dragen met het Voetbal Talenten Toernooi al jaren uit dat discipline gehanteerd mag worden. We hebben de openingsceremonie, ons bekende sportiviteitskampioenschap dat net even verder gaat dan normaal en ook de gezonde voetbalkantine waarin we gewoon friet, prik, snoep en alcohol weghalen! Zo doen we dat voor een dagje met elkaar en voor onze toekomst: de pupillen en junioren.’

Verenigingen en hun teams waarderen het Voetbal Talenten Toernooi en de sfeer die vaak op deze toernooien wordt gecreeerd. Een sportieve, goede sfeer komt ook nog eens het voetbal ten goede, en belangrijker voor de brede voetbaljeugd misschien wel, het plezier met name.

Misschien niet onverstandig van de KNVB om het Wilhelmus op de kaart te zetten en het bij voetbalverenigingen bespreekbaar te maken op voetbaldagen in het weekend voor de jeugd het Wilhelmus over de speakers te laten horen. En er nog even iets meer op te blijven wijzen dat we onze kinderen moeten leren gezond te eten en drinken want alhoewel veel bewustzijn hierover al is ontstaan kan het nog wel een tikje meer worden aangezet de komende seizoenen in het land.