BFC JO8 NEDERLANDS KAMPIOEN!

let op:
  1. aanmelden voor de districtskampioenschappen van 2019-2020 is nu mogelijk via www.nkjeugdvoetbal.nl
  2. wilt u de schaal welke uw team op het NK ontving nabestellen in meervoud dan is dat mogelijk via de VTT shop.

BFC is Nederlands Kampioen geworden op het NK voor JO8 teams afgelopen zaterdag 15 juni in Leeuwarden bij gastheer FVC.

Het team ontving de gouden medailles, de prestige-schaal en de NK wisselbeker aan het einde van een lange en spannende toernooi-dag. Een dag waarop alle finalisten die zich via de districtskampioenschappen of een wildcard hadden geplaatst elk een voor hun zelf zo’n goed mogelijk resultaat probeerden te halen.

Dat lukte Kolping Boys ook goed: Het team kreeg de zilveren medailles omgehangen en werd vice-kampioen op dit NK. Ook ESA behaalde een podium plaats en nam de bronzen medailles mee naar huis met de derde plaats op het Nederlands Kampioenschap.

MEERDERE KAMPIOENEN

Niet alleen in Categorie I werd er in de middag om het Nederlands Kampioenschap gestreden. Er was ook succes in Categorie II en III waarin teams speelden om de titel. Nederlands Kampioen in de categorie II werd knap Drechtstreek. En in de categorie III liet Workum zich tot Nederlands Kampioen bekronen.

Een respectabele hoofdprijs blijft het sportiviteitskampioenschap op het toernooi dat sportiviteit en teamgeest zo hoog in het vaandel heeft staan. Het Voetbal Talenten Toernooi gaf deze bijzondere prijs aan SJC dat het meeste aantal sportiviteitspunten wist te behalen.