ALLIANCE’22 ZEGEVIERT OP NK VOOR MO17

Alliance’22 (Haarlem) MO17 heeft de landelijke titel binnen gehaald van het NK (Voetbal Talenten Toernooi) met in totaal 16 geplaatste finalisten teams.

Fraai vice-kampioen en zilveren medaille winnaar werd Die Haghe MO17, en de bronzen medailles werden om de speelsters van Graaf Willem II VAC MO17 gehangen.

Ook in de andere categorieen voor nummers 2, 3 en 4 uit de poules was er feest. Nederlands Kampioen van Cat. 2 werd AVW’66 en bij de nummers 3 (Cat. 3) werd het Nederlands Kampioenschap opgeeist door SC Franeker. In Cat. 4 haalde Vorden ten slotte het Nederlands Kampioenschap binnen.

Sportiviteitskampioen van de 16 knap geplaatste deelnemers voor dit NK – uit alle districten van Nederland – werd Leeuwarder Zwaluwen.

Gastheer d’ Olde Veste’54 legde een goede, gedegen organisatie van het Voetbal Talenten Toernooi op de mat: Hulde aan hen en alle 16 teams die deel uit maakten deze dag van het NK MO17 – 2016-2017.

Spijtig was het echter wel dat de kantine-commissie het een noodzaak vond om tegen de voorwaarden van het Voetbal Talenten Toernooi in vooral zo vroeg als mogelijk alcohol en frituur te verkopen en zo de VTT kantine voorwaarden besloot naast zich neer te leggen – ook na uitdrukkelijk verzoek zich daar aan te houden. Het resulteerde in een naar bier en friet ruikende snackbar gedurende de finales en eindceremonie van het Nederlands Kampioenschap Voetbal Talenten Toernooi voor MO17 teams, in plaats van een sport verantwoorde kantine. Soms zijn vooraf gemaakte schriftelijke afspraken helaas niet voldoende. Daartegenover stond de tomeloze inzet van het wedstrijdbureau en de scheidsrechters die o.l.v. de toernooi-commissie een geslaagde organisatie afleverden op het sportpark met prima velden en accomodatie!