WESTLANDIA JO15 NEDERLANDS KAMPIOEN ELITE

let op:
  1. aanmelden voor de districtskampioenschappen van 2019-2020 is nu mogelijk via www.nkjeugdvoetbal.nl
  2. wilt u de schaal welke uw team op het NK ontving nabestellen in meervoud dan is dat mogelijk via de VTT shop.

WESTLANDIA is Nederlands Kampioen geworden op het NK voor JO15 Elite teams afgelopen zaterdag 15 juni in Grootebroek bij gastheer De Zouaven. De vereniging uit Zuid-Holland had een fenomenabele dag want zag ook de JO13 in Joure Nederlands Kampioen worden. 

Het team ontving de gouden medailles, de prestige-schaal en de NK wisselbeker aan het einde van een lange en spannende toernooi-dag. Een dag waarop alle finalisten die zich via de districtskampioenschappen of een wildcard hadden geplaatst elk een voor hun zelf zo’n goed mogelijk resultaat probeerden te halen.

Dat lukte JSV Nieuwegein ook goed: Het team kreeg de zilveren medailles omgehangen en werd vice-kampioen op dit NK. Ook SDZ behaalde een podium plaats en nam de bronzen medailles mee naar huis met de derde plaats op het Nederlands Kampioenschap.

MEERDERE KAMPIOENEN

Niet alleen in Categorie I werd er in de middag om het Nederlands Kampioenschap gestreden. Er was ook succes in Categorie II, III en IV waarin teams speelden om de titel. Nederlands Kampioen in de categorie II werd knap CDW. En in de categorie III liet De Zouaven zich tot Nederlands Kampioen bekronen. De titel van categorie IV werd binnengehaald door SKV.

Een respectabele hoofdprijs blijft het sportiviteitskampioenschap op het toernooi dat sportiviteit en teamgeest zo hoog in het vaandel heeft staan. Het Voetbal Talenten Toernooi gaf deze bijzondere prijs aan DIA dat het meeste aantal sportiviteitspunten wist te behalen. Niet voor de eerste keer. De vereniging uit Teteringen scoort vaker hoog met jeugdteams in dit kampioenschap op het Voetbal Talenten Toernooi.