VV Holten wint prestigieus Jubileum NK

WIJK BIJ DUURSTEDE – Op het sportpark van gastheer CDW voltrok zich afgelopen zondag het eerste grote succes voor voetbalvereniging VV Holten uit het oosten van ons land. Met haar E pupillen team (7×7) wist het namelijk de derde editie van het zgn. Jubileum NK te winnen in een deelnemersveld met 15 andere E teams uit alle hoeken van Nederland: Allemaal verenigingen die een VTT op hun sportpark organiseren en elk jaar traditioneel in het begin van januari samen om het Jubileum NK voetballen.

VV Holten volgde AFC’34 (2014) en CDW (2015) op als kampioen in een poule met CDW, Jong Holland uit Alkmaar en Nootdorp wist het 9 punten wist te behalen. Samen met Wippolder uit Delft, Kolping Boys uit Alkmaar en Blauw Wit’34 uit Leeuwarden ging het als poule-winaar door naar de halve finales om het kampioenschap. Het was daarin een maatje te groot voor Wippolder (5-0) en in de finale werd Blauw Wit’34 ook opzij gezet met 4-1, waarmee de Friezen fraai vice-kampioen werden. De strijd om de ‘bronzen’ derde plaats werd gewonnen door Kolping Boys.

Er werden echter meer kampioen bekroond: Alle nummers 2 uit de poules speelden namelijk om het kampioenschap van categorie II, en de nummers 3 en 4 om respectievelijk categorie III en IV, ook vanaf halve finales. Jong Holland behaalde het kampioenschap in categorie II, Nootdorp het kampioenschap van categorie III en gastheer CDW het kampioenschap van categorie IV.

Het sportiviteitskampioenschap werd veroverd door NLC’03 uit het zuidelijke Lith. De volledige eindstanden van de 4 categorieen zijn als volgt:

Cat. I    1. HOLTEN  2. BLAUW WIT’34  3. KOLPING BOYS  4. WIPPOLDER

Cat. II   1. JONG HOLLAND  2. ZOETERMEER I  3. LAC FRISIA 1890  4. DOCOS

Cat. III   1. NOOTDORP  2. AFC’34  3. ZOETERMEER II  4. SO SOEST

Cat. IV   1. CDW I  2. CDW II  3. NLC’03  4. BRANDEVOORT