VTT VOLGT ONTWIKKELINGEN NIEUWE SPEELVORMEN, LATER AANVANG NIEUW SEIZOEN EN ONDERZOEK KUNSTGRAS MET FOCUS

Het Voetbal Talenten Toernooi volgt de ontwikkelingen op het gebied van de nieuwe speelvormen voor pupillen, de mogelijke latere competitiestart van 2017-2018 en het onderzoek naar eventuele gezondheidsrisico’s van sommige kunstgrasvelden met interesse en aandacht.

De landelijke organisatie van het toernooi, dat in het afgelopen decennia spannende en prestigieuze NK’s voor de brede voetbaljeugd als hoofdprijs toevoegde aan het jeugdvoetbal seizoen, betere voeding in de kantine op de kaart heeft gezet sinds 2004 en bekend staat om de vaak sportieve entourage en goede gediscipineerde sfeer op toernooien is bezig met de voorbereidingen op het volgende seizoen en is vooralsnog positief over de nieuwe ontwikkelingen.

“Nieuwe speelvormen worden niet voor niets voorgesteld door de KNVB. We moeten er op vertrouwen dat hier goed is over nagedacht en het met z’n allen een kans van slagen geven als er geen echte duidelijke bezwaren blijken. Mogelijk is dit wat het Nederlandse jeugdvoetbal nu echt nodig heeft” aldus het management. “We hopen door de KNVB goed op de hoogte te blijven worden gebracht van de status van een dergelijk fundamentele verandering en er met onze toernooien in het land dan ook straks goed en positief op in te kunnen spelen voor de verenigingen, onze gastclubs en de KNVB, aan het begin van volgend seizoen.

Ten aanzien van een latere start van het seizoen lijkt deze stap logisch gezien de vakantie perikelen. “Ook wij ervaren dat teams simpelweg in het einde van de zomervakantie moeite hebben teams op de been te brengen al verschilt dit per districtscultuur”.

Het Voetbal Talenten Toernooi volgt de KNVB in het beleid omtrent de onderzoeken naar kunstgras. “We wachten alle beoogde onderzoeksresultaten en reacties daarop af en hebben thans volledig vertrouwen in de wijze waarop de KNVB hiermee omgaat”.