OPENINGSCEREMONIE MET WILHELMUS AL JAREN EEN TRADITIE

De welbekende openingsceremonie met ons volkslied Wilhelmus is al jaren lang een traditie binnen het Voetbal Talenten Toernooi, het toernooi dat in 2004 ontstond en inmiddels een nieuw Nederlands jeugdvoetbal netwerk heeft voortgebracht: NK Jeugdvoetbal.

Van O8 t/m O17 teams, jongens en meiden, worden er jaarlijks DK’s (districtskampioenschappen) gehouden waarna de gelukkigste, beste en sportiefste teams op de dag van het NK samenkomen.

De kracht van de openingsceremonie laat zich elke keer weer gelden: Voordat men het tegen elkaar opneemt, staat men met elkaar samen sterk voor het Nederlandse jeugdvoetbal. Gastclubs weten deze ceremonies vaak – met hulp van de toernooi-managers van het Voetbal Talenten Toernooi – prima te realiseren, net als de Gezonde Voetbalkantine overigens.

Op dit moment wordt er door het NK Jeugdvoetbal overigens gewerkt aan een verbetering in de uitvoering van dit principe in de kantine, door gastclubs in de toekomst beter te gaan informeren over wat nu precies wel, en wat nu precies niet verstandig is aan te bieden op zo’n intensieve sportdag voor met name de voetballende jeugd, maar ook de coachende begeleiding en zelfs de supportende ouders.

Video van een Wilhelmus tijdens het Voetbal Talenten Toernooi