NK F IN LEEK: UITSLAGEN EN VERSLAG

Uitslagen NK F Pupillen

Uit alle regio’s van het land kwamen de 32 finalisten – in de vroege ochtend of al een dag eerder – na lang uitkijken naar het Nederlands Kampioenschap voor F pupillen op het sportpark van organisator TLC. Zij hadden zich weten te plaatsen voor dit ultieme spektakel via de districtskampioenschappen of een welverdiende wildcard. Zij waren er alle 32 bij!

Nederlands Kampioen IJburg houdt de beker hoog

De nieuwe Nederlands Kampioen van dit seizoen is: IJburg uit Amsterdam. De jonge voetballers behaalden voor hun vereniging met een imponerende zege in de finale de droomprijs binnen. ATC’65 werd een trotse Vice-Kampioen (2e) van Nederland.

ontlading bij het einde van de feestelijke eindceremonie

De 32 teams waren verdeeld over 8 poules en dat leverde na de poule-fase van de ochtend acht nummers 1, acht nummers 2, acht nummers 3 en acht nummers 4 op. Elk beleefden hun eigen NK in de middag vanaf de kwart finales, om respectievelijk het NK Categorie I (officieel), Categorie II, Categorie III en Categorie IV. Alle 32 teams streden gedurende alle wedstrijden om het NK Sportiviteitskampioenschap:

drukte en enthousiasme bij de sterk georganiseerde Gezonde(re) Voetbalkantine van gastheer TLC uit Leek
roll-up banner met daarop een filosofische onderbouwing van de Gezonde Voetbalkantine

Categorie I:

IJburg wist de titel uiteindelijk binnen te halen na een 7-1 overwinning op de alles gegeven hebbende en moede – maar ontzettend knappe – vice-kampioen (nummer 2) ATC’65 uit Hengelo. ‘Bronzen’ derde van Nederland werd Koedijk dat FVC (fraai vierde) van zich af hield in de finale om de derde plaats. Plaatsen 5 t/m 8 zie uitslagen.

de nk wisselbeker

Categorie II:

Bavel (2de) haalde de de finale om het Nederlands Kampioenschap Categorie II maar kreeg daarin behoorlijke tegenstand van Lyra, dat het kampioenschap met 4-1 binnen haalde. RKDEO werd derde ten koste van DSV (4de).

toeschouwers en supporters aanschouwen de wedstrijden van het NK

Categorie III:

Concordia werd kampioen in categorie III, het versloeg Urk (2de) in de finale, na penalties. KSV (3de) en Brandevoort (4de) streden om plaats 3, met 3-1 als eindstand.

vreugde bij een doelpunt

Categorie IV:

Excelsior Maassluis trok het kampioenschap in Categorie IV naar zich toe door Engelen (2de) te verslaan met 3-0. Zeerobben werd vierde plaats en moest de derde plaats overlaten aan Reiger Boys uit Heerhugowaard.

momentopname van een wedstrijd

Nederlands Sportiviteitskampioen werd DSV, dat Lyra, Westlandia, Olympia’18 en Nunspeet achter zich liet in dat klassement.