NK D GENERAAL IN DORDRECHT: UITSLAGEN EN VERSLAG

Uitslagen NK D Pupillen (Generaal)

Uit vele hoeken van het land kwamen de 16 finalisten af op de ontknoping van het Nederlands Kampioenschap voor D pupillen – Generaal (t/m eersteklasse). Organisator E.B.O.H. – dat een belangrijke na-competitie wedstrijd van het vlaggenschip had verplaatst naar 16.15 uur en met een ervaren team vrijwilligers het NK mede realiseerde (met een uitmuntende versie van de Gezonde Voetbalkantine) – werd in 2012-2013 zelf Nederlands Kampioen met de D1 in deze categorie.

De nieuwe Nederlands Kampioen van dit seizoen is: SV Hoofddorp. De vereniging baarde opzien met het goede voetbalspel van de relatief jonge D pupillen en wist mede-finalist Adveo Schinnen achter zich te houden.

IMG_2537
kampioen SV Hoofddorp ontvangt de NK wisselbeker
de sterke vice-kampioen uit Limburg, Adveo Schinnen

De 16 teams waren verdeeld over 4 poules en dat leverde na de poule-fase van de ochtend vier nummers 1, vier nummers 2, vier nummers 3 en vier nummers 4 op. Elk beleefden hun eigen NK in de middag vanaf de halve finales, om respectievelijk het NK Categorie I (officieel), Categorie II, Categorie III en Categorie IV. Alle 16 teams streden gedurende alle wedstrijden om het NK Sportiviteitskampioenschap:

de finalisten klaar in de catacomben vlak voor de finale

Categorie I:

SV Hoofddorp wist de titel uiteindelijk binnen te halen na een 1-0 overwinning op de sterk presterende vice-kampioen (nummer 2) Adveo Schinnen. ‘Bronzen’ derde van Nederland werd Hooglanderveen dat Charlois (fraai vierde) van zich af hield in de finale om de derde plaats (1-0).

de nk wisselbeker

Categorie II:

ASC uit Oegstgeest versloeg Drechtstreek (2de) in de finale om het kampioenschap Categorie II; derde werd Geinoord dat Engelen in de finale om het brons versloeg.

de Voetbal Talenten Toernooi velden van E.B.O.H.
de DK wisselbekers worden ingeleverd op een NK door de districtskampioenen
het publiek verzamelt zich voor de kantine in de zon

Categorie III:

Lelystad’76 behaalde ook een hoofdprijs, namelijk het kampioenschap van alle nummers 3, of te wel Categorie III. Het wist gastheer E.B.O.H. op de tweede plaats achter zich te houden. SC Monster werd derde en SC Joure nam positie in op plaats 4.

ehbo paraat
ehbo paraat
elke vereniging heeft een eigen, unieke en rijke historie

Categorie IV:

De 4 teams die het het meest zwaar in de poule-fase hadden streden met elkaar om het kampioenschap van categorie IV. Kleine Sluis uit Anna Paulowna kon de bronzen plaats 3 bemachtigen en VV Helden nam het vice-kampioenschap in. Nederlands Kampioen in de categorie IV werd DVOL. MMC Weert werd vierde en sloot daarmee de ranglijst van de 16 knap voor het NK gekwalificeerde teams af.

de uitslagen posters
waar het om gaat: voetballen!

Het sportiviteitskampioenschap werd uiteindelijk een overwinning voor DVOL. De Lentenaren uit het Oosten van het land behaalden 44 punten en werden daardoor NK Sportiviteitskampioen waarmee het haar kampioenschap in categorie IV extra aanzien gaf.