WAT IS HET NK JEUGDVOETBAL?

~ van en voor de Nederlandse voetbalverenigingen ~

Het NK Jeugdvoetbal (of ook wel Voetbal Talenten Toernooi – VTT genoemd) is het Nederlands Kampioenschap voor jeugdteams in Nederland en telt op dit moment districtskampioenschappen (waar de NK tickets kunnen worden gewonnen) in alle districten van Nederland (Noord, Oost, West I, West II, Zuid I en Zuid II) voor F, E, D en C jeugdvoetballers en ME, MD, MC en MB jeugdvoetbalsters.

Het NK Jeugdvoetbal is een niet-commerciele onderneming dat alleen deelname-vergoedingen incasseert van deelnemende teams (maximaal 85 euro per team) en daarmee de landelijke organisatorische kosten dekt van in totaal 76 toernooien komend seizoen in heel Nederland.

Landkaart incl district lijnenDe organisatie ondersteund zodoende de organiserende gastclubs van alle toernooien zowel financieel (inkoop drukwerk, sportprijzen etc.) als organisatorisch (verzorgen speelschema’s en ondersteuning in de uitvoering van de organisatie op de dag zelf) en heeft als belangrijkste doel het creëren van hoog-kwalitatieve toernooien voor de brede voetbaljeugd in Nederland. Daarbij staan de kernwaarden Sportiviteit, Teamgeest en Gezonde Voeding centraal, als sinds het ontstaan van het NK Jeugdvoetbal in 2004.

De kernwaarden worden bewaakt door de Stichting VTT (Voetbal Talenten Toernooi) welke er op toe zit dat tijdens alle toernooien de ‘brandstof’ die de kinderen krijgen aangereikt beter is dan dat we dat gewend zijn normaal. Zo wijken frituur, snoep, prik-, suiker- en alcoholische dranken voor producten die we met gezond, boeren verstand meer zouden verwachten op jeugdtoernooien waarop onze Nederlandse voetbaltalenten – van alle niveau’s – een fysiek en mentaal behoorlijke prestatie moeten leveren.

Het NK Jeugdvoetbal is een initiatief van en voor de Nederlandse voetbalverenigingen. Samen creëren zij het spannendste, grootste, leukste en gezondste van Nederland, als een extra grote hoofdprijs in het voetbal seizoen, de droom van een jeugdspeler: Nederlands Kampioen worden!