HET VTT IS JARIG: 20 JAAR EN HEEL VEEL KAMPIOENEN VERDER.

Het Voetbal Talenten Toernooi bestaat komend seizoen 20 jaar.

Het zijn de gastclubs en de vele deelnemende verenigingen met hun teams die het Voetbal Talenten Toernooi tot een succes hebben gemaakt de afgelopen 19 jaar sinds dat ene, eerste toernooi in Alkmaar in 2004. Na enkele seizoenen ging het Voetbal Talenten Toernooi landelijk van Maastricht t/m Groningen en Rotterdam tot Enschede. Ontzettend veel kinderen en jongeren hebben 1 van hun mooiste herinneringen gemaakt op de Voetbal Talenten Toernooi velden in de afgelopen 2 decennia.

Het landelijke toernooi maakte indruk met een solide en positieve organisatie waarbij naast Sportiviteit en Teamgeest ook Gezonde Voeding kernwaarden waren van het Voetbal Talenten Toernooi. Komend seizoen belooft de organisatie een impuls te krijgen vanwege het 20-jarig jubileum.

Sponsor

Nas 20 jaar werkt het Voetbal Talenten Toernooi nog steeds zonder commerciële sponsoren aan de ontwikkeling van het landelijk kampioenschap voor alle leeftijdscategorieën in het jeugdvoetbal.nl. Vanaf het jubileum seizoen houdt het Voetbal Talenten Toernooi de deur open voor betrouwbare partners met kernwaarden en doelen die harmoniseren met de intentie achter de organisatie van het Voetbal Talenten Toernooi. Indien een geschikte sponsor wordt gevonden zullen we hier uitvoerig over informeren.

DK’s en NK’s

Hoe steekt het Voetbal Talenten Toernooi in elkaar voor de deelnemende teams? Alle deelnemers van alle jeugd categorieën (O8 t/m O17) komen uit op het districtskampioenschap (DK) waarna de teams die een NK ticket bemachtigen via het reguliere of het sportiviteitskampioenschap op het DK aan het einde van het seizoen het NK mogen spelen met teams uit alle districten: het hele land dus.

Het Voetbal Talenten Toernooi is daarnaast voor een vrij brede doelgroep tot aan aantrekkelijk evenement in het voetbal seizoen geworden. Het is er voor alle jeugdteams die 2de klasse t/m enkele divisies spelen maar met de kanttekening dat teams van BVO’s of teams die landelijke competitie spelen, uitgesloten zijn van deelname. Sommige leeftijdscategorieën zoals de JO13 en JO11 hebben 2 verschillende klassen om aan deel te nemen: Generaal (t/m 1e klasse) en Elite (Hoofdklasse en enkele divisies daarboven, afhankelijk van de leeftijdscategorie.

Klik hier voor eventuele wildcards voor de NK’s 2022-2023 in juni. Meer informatie over de NK’s tref je hier.

Nieuwe klasse:

Tijdens het jubileum seizoen zal er voor het eerst in de geschiedenis ook voor de jongere leeftijdscategorieën JO9 en JO10 een Basis klasse zijn, speciaal voor teams uit de 5de, 4de en 3de klasse. Het betreft een pilot project.

Achter de schermen van het VTT staat een steeds ontwikkelend team dat in samenwerking met de gastclubs een jeugd voetbal toernooi heeft neergezet dat zich als een derde seizoens-hoofdprijs voor het jeugd voetbal heeft ontwikkelt naast de KNVB Competities en Beker: Het NK VTT.

Aanmelden

1 of meerdere teams aanmelden kan via www.nkjeugdvoetbal.nl of www.voetbaltalententoernooi.nl. Deze twee sites zijn verbonden met elkaar al is de eerste specifiek voor de aanmelding procedure en deelname bevestiging met alle info zoals locaties en datums van dien, en de tweede vooral voor de verslaggeving van het seizoen en andere informatie. Voor deelname aan het Voetbal Talenten Toernooi betaald een team of vereniging alleen de deelnamevergoeding voor het DK. Die van de NK’s worden alleen betaald door de deelnemers aan dat NK uiteindelijk zelf.

Jubileum Pakket

Hoe meer teams per categorie en van O8 t/m O17 zich aanmelden hoe lager de vergoeding per team uiteindelijk is, vanaf 29 euro per team. Je meldt jouw team dan in een zogenaamd VTT pakket aan via de website. Maar je kan ook gewoon 1 of 2 teams van dezelfde leeftijdscategorie aanmelden voor vergoedingen vanaf 69 euro per team. Na bevestiging van jouw aanmelding ontvang je voor het toernooi informatie en uiteindelijk de poule-indelingen en het toernooischema. Een Voetbal Talenten Toernooi begint over het algemeen om 10.30 uur met de openingsceremonie waarbij teams om 10.00 uur uiterlijk aangemeld dienen te zijn. Special voor het Jubileum seizoen kan een vereniging een Jubileum Pakket kiezen: 8 teams voor een deelnamevergoeding van 299 euro. Zo’n 37 euro per team waarbij elk extra team 29 euro meerkosten met zich mee brengt.

Nederlands Kampioenschap (NK)

Deelnemers die een NK ticket bemachtigen via het DK spelen dan ook nog eens het NK, vaak in juni aan het einde van het seizoen. Zowel het DK en NK zijn 1-daagse toernooien en startten al sinds 2004 met een openingsceremonie waarbij het Nederland volkslied, Het Wilhelmus, wordt gespeeld en waarbij de belangrijkste regels die dag worden doorgenomen door de toernooi-manager.

Sportiviteit, Teamgeest en Gezonde Voeding

Tijdens het Voetbal Talenten Toernooi zal de keuze voor gezond eten en drinken aantrekkelijk worden gemaakt. Vanaf ons jubileum seizoen komend jaar werken het Voetbal Talenten Toernooi en de betrokken gastclubs samen met JOGG TeamFit.

Sportiviteitskampioenschap & Eindceremonie

Tijdens het toernooi vind naast het reguliere schema een ander kampioenschap plaats: Het Sportiviteitskampioenschap. Binnen het Voetbal Talenten Toernooi is dat een kampioenschap waar ook NK tickets te verdienen zijn door daar hoog te scoren. Gedurende het toernooi wordt steeds aangeven welke teams aan de top van het klassement op dat moment staan.

Alle toernooien worden na de laatste finale wedstrijden gezamenlijk afgesloten met alle deelnemers tijdens de eindceremonie waarna het toernooi direct ten einde komt.

Categorieën

Wedstrijden van een Voetbal Talenten Toernooi duren 2×11 minuten met 3 minuten rust. Bij finale-wedstrijden wordt na een gelijke stand direct een best-of-3 penalty serie gehouden om de winnaar te bepalen. Meestal speelt een team 3 poule-wedstrijden en 2 finale-wedstrijden.

De kracht van het Voetbal Talenten Toernooi zit ook in de categorieën waarin teams in de middag hun laatste finale-wedstrijden spelen. Zo spelen bv. alle nummers 1 uit de poule om het kampioenschap van Categorie I (het officiële kampioenschap) en bv. alle nummers 4 het kampioenschap van Categorie IV. De wedstrijden blijven t/m de laatste ronde zo leuk en spannend als mogelijk.

Aanmelden DK’s 2023-2024

Vanaf 22 mei zijn alle datums en lokatie bekend op www.nkjeugdvoetbal.nl waar 1 of meerdere teams in een pakket kunnen worden aangemeld.