DSV UIT ZUID II NAAR NK ALS DISTRICTSKAMPIOEN

EIJSDEN – Met veel zon boven het frisse sportpark van VV Eijsden had afgelopen zondag 17 januari het VTT Zuid II voor D pupillen Generaal en E pupillen Generaal (7×7) plaats. Vanuit alle hoeken van het meest zuidelijke voetbalbolwerk van Nederland kwamen teams afreizen om 1 van de laatst beschikbare NK tickets op te eisen voor de NK’s aan het einde van het seizoen voor het Nederlandse amateur jeugdvoetbal.

DSV, RKSVN, Vitesse’08 en Constantia bereikten de halve finales om het kampioenschap voor E pupillen Generaal en daarin waren RKSVN en DSV succesvol: Zij speelden de finale om het districtskampioenschap welke werd gewonnen door de nieuwe kampioen van Zuid II, DSV.

De bronzen derde plaats werd ingenomen door Vitesse’08, dat daarmee ook nog net een NK ticket in de wacht sleepte. Walram won het schaduwkampioenschap en gaf daarmee extra kleur aan haar eigen prestatie.

Vice-kampioen RKSVN maakte indruk door ook het sportiviteitskampioenschap op te eisen. Het NK ticket dat daaraan verbonden wordt nu als wildcard vergeven aan een andere vereniging in 1 van de 6 voetbaldistricten van Nederland.