NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP JO11 ELITE VOOR ZWALUW VFC

let op:
  1. aanmelden voor de districtskampioenschappen van 2019-2020 is nu mogelijk via www.nkjeugdvoetbal.nl
  2. wilt u de schaal welke uw team op het NK ontving nabestellen in meervoud (of 1) dan is dat mogelijk via de VTT shop.

ZWALUW VFC is Nederlands Kampioen geworden op het NK voor JO11 Elite teams afgelopen zaterdag 22 juni in Zoetermeer bij gastheer FC Zoetermeer.

Het team ontving de gouden medailles, de prestige-schaal en de NK wisselbeker aan het einde van een lange en spannende toernooi-dag. Een dag waarop alle finalisten die zich via de districtskampioenschappen of een wildcard hadden geplaatst elk een voor hun zelf zo’n goed mogelijk resultaat probeerden te halen.

Dat lukte Spero ook goed: Het team kreeg de zilveren medailles omgehangen en werd vice-kampioen op dit NK. Ook Betrokken Spartaan behaalde een podium plaats en nam de bronzen medailles mee naar huis met de derde plaats op het Nederlands Kampioenschap.

MEERDERE KAMPIOENEN

Niet alleen in Categorie I werd er in de middag om het Nederlands Kampioenschap gestreden. Er was ook succes in Categorie II, III en IV waarin teams speelden om de titel. Nederlands Kampioen in de categorie II werd knap Brabantia. En in de categorie III liet VVIJ zich tot Nederlands Kampioen bekronen. De titel van categorie IV werd binnengehaald door DOVO.

Een respectabele hoofdprijs blijft het sportiviteitskampioenschap op het toernooi dat sportiviteit en teamgeest zo hoog in het vaandel heeft staan. Het Voetbal Talenten Toernooi gaf deze bijzondere prijs aan Zeelandia Middelburg dat het meeste aantal sportiviteitspunten wist te behalen.